EVLAT

Evlat; başrollerini Onur Saylak, Cem Yiğit Üzümoğlu, Sezin Akbaşoğulları ve Şükran Ovalı’nın paylaştığı dram türünde bir oyun. Oyun; bir baba ve oğlu arasındaki iletişim sıkıntısını, bir çocuğun iç çatışmalarını ve babasının yokluğunda yaşadığı psikolojik buhranı ele alıyor. 4 Ekim’de prömiyerini yapan ve 19 Ekim’de UNIQ Hall’de izlediğimiz oyun, 110 dakika ve tek perde olarak seyirci karşısına çıkıyor.
Oyunculukların ustalıkla işlenişi seyirciyi adeta oyunun içinde yaşatıyor. Oyunun son sahnesi ise, Onur Saylak’ın bütün içtenliği ve inandırıcılığı ile canlandırdığı ‘baba’ figürü ile akıllarımıza kazınıyor.
Bir diğer başrol Cem Yiğit Üzümoğlu ise ergenlik çağındaki bir çocuğun yaşadığı duygusal gel-gitleri seyirciye aktarıyor. İki karakterin ilişkisi ve yaşadığı korkunç çatışma sahnenin ötesinden hissedilebiliyor.
Seslerin ve müziklerin özenle yerleştirildiği oyunda, müzikler oldukça dikkat çekiyor. Dekora gelecek olursak; oldukça sade ve dram türünde bir oyunun atmosferi için uygun. Işıklar kasvet ve gerginlik temalarını hissettirebilmek amacıyla yoğun olarak kullanılsa da zaman zaman göz alıyor.
Oyunu balkondan izleme fırsatı bulabildik. Koltuk tercihiyle ilgili bir tavsiye de bulunacak olursam, balkonda A ve B sıralarında bulunan koltukları tercih etmemelisiniz çünkü görüşü oldukça kısıtlıyor. Koltukların önünde ise bir cam korkuluk duruyor. C sırasından izlediğimiz oyunda görüş açımız oldukça iyiydi. Biletler hızla tükeniyor ama oyunu UNIQ Hall’de izlemek isterseniz ve tabii ki boş yer bulabilirseniz, 1. veya 2. Kategoriden izlemenizi tavsiye ederim.

Yazı oluşturuldu 4

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön