Burn This/Yak Bunu

    2019 Tony- Nominated revival ödüllü ‘Burn This’ Türkiye’de TOY & B Planı ortak yapımı ile seyirci karşısına çıkıyor. Landford Wilson’ın yazdığı, Sami Berat Marçalı’nın çevirdiği ve yönettiği oyunun karakterlerini; Büşra Develi, Hakan Kurtaş, Toprak Can Adıgüzel ve Sertan Erkaçan canlandırıyor.
    20 Kasım akşamı iki perde olarak Duru Tiyatroda izlediğimiz oyun; bir ölümün ardından, geride kalanların kendi hayatlarını sorgulaması üzerine kurgulanmış. Oyundaki karakterler sık sık ‘Kendimizi ne kadar tanıyoruz?’ , ‘Aslında tanıdığımızı zannettiğimiz insanları gerçekten tanıyor muyuz?’ sorularıyla yüzleşiyor. Bu ölümün yanında işlenen aşk hikayesi ise acının insanları nasıl birleştirdiğini oldukça güzel ifade ediyor. Kamera önünde görmeye alışık olduğumuz Büşra Develi ve Hakan Kurtaş’ın sahne performansları ise görülmeye değerdi.
   Sahneye gelecek olursak dekor ve kostümler başarılıydı. Kostümler karakterlerle oldukça özdeşmişti. Müziklerin yanı sıra dans kareografisi de dikkat çekmeyi başardı.
  Asıl kahramanının ölümü ile, kalanların hayatı sorgulamaya başlayıp benliklerini bulmaya çalıştığı bu hikaye, kesinlikle görülmeye değer. Aralık ayında çeşitli mekanlarda izleyebileceğiniz bu güzel eseri bütün okurlarımıza tavsiye ederim.

Yazı oluşturuldu 4

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön