Zorlu PSM’de yeni sezon başlıyor!

Dilara Kurtoğlu ve Cüneyt Mert Cindoruk’un yazısıdır.

Açıldığı 2013 yılından itibaren İstanbul kültür, sanat ve eğlence dünyasının başlıca merkezlerinden biri konumunda olan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yeni sezon başlıyor. Bu yıl da birbirinden güzel konserler izleyeceğimiz Zorlu PSM’de sahne alacak bazı isimleri sizin için seçtik:

Fizy İstanbul Müzik Haftası – 18-23 Eylül

fizy İstanbul Müzik Haftası, Atlantis Yapım, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ve SM Production Group organizasyonuyla, fizy ana sponsorluğunda ilk kez 18-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak. Alper Erözer, Athena, Ayhan Sicimoğlu, Baran Bayraktar, Bülent Ortaçgil, Ece Seçkin, Edis, Emre Altuğ, Erlend Øye & La Comivita, Gökcan Sanlıman, Gripin, Kalben, Kenan Doğulu, Kruder & Dorfmeister, MFÖ, mor ve ötesi, Nil Karaibrahimgil, Ömür Gedik, Şebnem Ferah, Sena Şener, Selda Bağcan, Simge Sağın, Teoman, Tuna Kiremitçi ve  daha pek çok ismin sahne alacağı festival, yıldızlar ve genç sanatçıları buluşturduğu programıyla her yaş grubundan müziksevere hitap edecek.

L’Impératrice – 28 Eylül

L’Impératrice,Sonate pacifique ve Odyssée albümlerinin ardından bu yıl Matahari albümünü yayınlayan grup 28 Eylül’de Zorlu PSM’de. disco, funk ve soul etkili bu etkileyici elektronik müzik şöleninde, ön grup olarak “Ati ve Aşk Üçgeni” de bizlerle olacak.

Red Bull Music Festival Istanbul: East vs. West – 28 Eylül

Daha önce New York, Johannesburg, Sao Paulo, Viyana gibi şehirlerde gerçekleşen; hem bulunduğu kentin kültürel ve müzikal dinamiklerini harekete geçiren hem de küresel bir dil yakalayan Red Bull Music Festival bu yıl İstanbul’da. Dört günlük sürede İstanbul’un çeşitli mekanlarına yayılacak festivalin East vs. West ayağında sırasıyla bir doğudan bir batıdan, bir MC ve bir beatmaker sahne alacak.                Kamufle’nin Türkiye hip hop sahnesinden sürpriz isimlerin katılımıyla başlatacağı gecede Little Simz ve Zebra Katz de yer alacak. Gece Ezhel’in performansıyla son bulacak.

Boris Brejcha – 6 Ekim

Kendi yarattığı “high-tech minimal” müzik türüyle elektronik müziğin yenilikçi DJ’lerinden kabul edilen Boris Brejcha, kurduğu plak şirketi “FCKNG Serious”tan Deniz Bul, Ann Clue ve Theydream ile birlikte 6 Ekim’de Turkcell Sahnesi’nde olacak.

Ghost the Musical – 19 Ekim-4 Kasım

New York’lu genç çift Sam ve Molly’nin bir gece Sam’in bıçaklanarak öldürülmesi sonucu başlayan gizemli hikayesini anlatan 1990 Hollwood yapımı Ghost filmi bu kez müzikal olarak sahnede sergilenecek. Daha önce Londra Piccadilly Tiyatrosu ve Broadway’de sergilenmiş olan Ghost the Musical, 19 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Turkcell Sahnesi’nde olacak.

Mark Kozelek – 20 Ekim

Mark Kozelek; Sun Kil Moon, Red House Painters ve solo projesiyle indie rock ve folk rock’ın en üretken isimlerinden. Bu yıl içinde solo projesinden kendi adını taşıyan bir albüm yayınlayan Kozelek, Kasım ayında da Sun Kil Moon’un yeni albümü This Is My Dinner’ı yayınlayacak. Etkileyici bariton vokali ve bilinç akışına sıkça başvurduğu şarkı sözleriyle Pitchfork’un da favori müzisyenlerinden Mark Kozelek 20 Ekim’de Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak.

Vitalic – 26 Ekim

6 stüdyo albümü ve sayısız şarkıya imza atan, Fransız programcı ve multi-enstrümentalist Pascal Arbez, namı diğer Vitalic; techno, disco, rock ve pop gibi türler arasındaki çizgileri bulanıklaştırıyor. Electro, techno ve house derlemelerini klasik, rock, Italo-disco ve 70’lerin electronicasıyla harmanlayan Arbez ve hemen öncesinde Büber 26 Ekim’de Zorlu Studio’da.

Imogen Heap – 26-27 Ekim

Imogen Heap için sanatın ve teknolojinin nerede başlayıp nerede bittiği oldukça belirsiz. Blockchain teknolojisiyle sanatçılara müziklerini paylaşmaları için yeni bir ortam sunmayı hedefleyen Heap bunun yanında pop rock şarkılara kattığı trip-hop ve house müzikten parçalar katmasıyla biliniyor. Imogen Heap’e daha önce Björk ve Madonna gibi isimlerle çalışmış, beraber Frou Frou grubunu oluşturdukları Guy Sigsworth eşlik ediyor.

Charlotte de Witte – 28 Ekim

2015’te Raving George takma adını bırakıp kendi ismiyle müzik yapmaya devam eden elektronik müzik dünyasının hızla yükselen isimlerinden Charlotte de Witte, “inatçı ve ödün vermeyen techno” olarak tanımlanan tarzıyla 28 Ekim’de Studio’da olacak.

Jazzanova – 2 Kasım

“Türsüz” ya da “her türlü” olarak nitelendirebileceğimiz özgün ve bağımsız ekip Jazzanova, 2 Kasım’da bizlerle buluşacak. İlhamlarını “her şeyden-ama en çok da eski plaklardan” alan Jazzanova, eskiyi yeniyle harmanlayarak, kendi yöntemlerini yaşatıyor. 2018’de çıkardıkları “The Pool”un dinleyenlerde bıraktığı etki de göz önüne alınırsa, 2 Kasım’ın Türk müzikseverler için önemli ve eşsiz bir gün olacağı söylenebilir.

Youn Sun Nah – 2 Kasım

“Jockey Full of Bourbon”, “Calypso Blues” gibi birçok şarkısında sesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan, aynı zamanda UNESCO Uluslararası Caz Günü kapsamında Güney Kore’nin iyi niyet elçisi seçilen Youn Sun Nah, Türkiye konseri için hazırlanıyor. 2017 Mayıs’ta çıkardığı son albümü “She Moves On” turnesi kapsamında olacak bu konser, 2 Kasım’da Zorlu PSM’de.

Tamino – 10 Kasım

Yarı Mısır yarı Belçikalı şarkıcı ve söz yazarı Tamino, müzisyenlerden oluşan bir aileye doğdu. Annesi onu tiyatro ve operayla tanıştırıp ismini Mozart’ın Sihirli Flüt operasındaki karakterden etkilenerek koyarken büyükbabasıysa Mısır’ın ünlü şarkıcılarından Muharrem Fuat.  Tamino’nun etkilendiği isimler arasında Tom Waits, Serge Gainsbourg, Jeff Buckley gibi isimlerin yanı sıra doğu kökenlerini yansıtacak şekilde Umm Kulthum ve büyükbabası bulunmakta. Belçika’nın önde gelen radyolarından Studio Brussel’ın Da Nieuwe Lichting(Yeni Nesil) isimli genç müzisyenlere çıkış fırsatı tanıyan yarışması aracılığıyla ülke çapında üne kavuştu. Kısa zamanda Avrupa’da tanınmaya ve festivallerde boy göstermeye başlayan Tamino ekim ayında ilk albümü Amir’i yayınlayacak.

Victor Wooten – 11-12 Kasım

Bas gitarın Bach’ı ününe sahip, 5 Grammy ödüllü, müzisyen, besteci, yazar ve yapımcı Victor Wooten, Dennis Chambers ve Bob Franceschini ile beraber, “The Victor Wooten Band” olarak 11-12 Kasım’da Zorlu Studio’da! Bass Player Magazine tarafından üç kez üst üste Yılın En İyi Basçısı ödülüne layık görülen Wooten, ünlü caz/funk davulcusu Chambers ve caz saksofoncusu Franceschini’nin sunacağı bu büyük müzik şöleni Turkcell Platinum Sahnesi’nde yer alacak.

MIX Festival – 16-17 Kasım

Geçtiğimiz yıllarda Oi Va Voi, Electro Deluxe, Claptone, Ali Farka Touré Band, Modestep gibi farklı türlerden başarılı isimleri ağırlayan ‘çok sesli festival’ MIX’in ilk açıklanan isimleri arasında Fransız elektronik müzik ikilisi Polo & Pan, İskoç post punk grubu Undo ve Sophie Hunter gibi isimler bulunmakta. Müzik performanslarının yanı sıra çeşitli atölye ve görsel ışık performanslarının da yer alacağı festival Zorlu PSM’nin tamamına yayılacak.

Damdaki Kemancı

Talimhane Tiyatrosu iş birliğiyle, Zorlu PSM’nin ilk “Türkçe Müzikal” yapımı Damdaki Kemancı; birbirinden değerli 50 sanatçı ve canlı orkestrasıyla çok gecikmiş İstanbul prömiyeri için sahnede yerini almaya hazırlanıyor. 9 Tony ödüllü, Broadway’in en uzun soluklu 15 müzikalinden biri olan bu muhteşem yapıt sezon boyunca Zorlu PSM-Turkcell Platinum Sahnesi’nde!

Yazı oluşturuldu 3

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön