Cinayet Süsü

Gamze Zakiroğlu’nun yazısıdır.

Sevdiğimiz pek çok dizi ve filmin başarılı oyuncusu Ali Atay, üçüncü filmi ‘Cinayet Süsü’ ile bir kez daha yönetmen koltuğuna oturuyor. Yönetmenlik macerasına 2014 yılında başlayan Atay ilk kez, klişelerden uzak bir komedi filmi olan ‘Limonata’ ile karşımıza çıkmıştı. Sanatta ortak bir ‘komedi’ algısından bahsetmek mümkün olmasa da; karakterlerin günlük hayattan izler taşıması seyirciye, karakterlerle bağ kurma fırsatı sunuyor. Pek çok unsuru içinde barındıran Limonata filmi, bir yol- yolculuk- kardeşlik filmi.
İkinci filmi ‘Ölümlü Dünya’ ise Atay’ın başarısının her geçen gün katlanarak arttığının bir göstergesi adeta. Bizlere alışık olmadığımız bir aksiyon-komedi deneyimi yaşatan film; komedi tekelinin kırıldığını Feyyaz Yiğit , Doğu Demirkol gibi birçok farklı ismi sinema perdesine taşıyarak göstermiş oluyor.
Atay’ın son filmi ‘Cinayet Süsü’, gizemli bir dizi cinayeti çözmeye çalışan bir cinayet büro ekibini ve ekip üyelerinin hayatlarını ele alıyor. Yani ‘Ölümlü Dünya’ gibi, bu film de aksiyon-komedi unsurlarını bir arada bulunduruyor. Uğur Yücel, Binnur Kaya, Mehmet Özgür ve Cengiz Bozkurt gibi duayenlerin yanında; Feyyaz Yiğit gibi yeni komedyenlerin de sahne aldığı film, vurguladığı toplumsal mesajlar ile Atay’ın diğer filmlerinden farklılık gösteriyor. Dramı da komediyi de uçlarda yaşatan Atay, komedi ve dram sahnelerinin yoğunluğu ve sahnelerin zamanlaması ile dengeleri yerinden oynatıyor. ‘Ölümlü Dünya’ komedi unsurlarının özgünlüğü ile ön plana çıkarken, ‘Cinayet Süsü’ izleyicisini düşündürmesi ve sorgulatması ile ön plandaydı.
Filmin aynı zamanda müzik direktörlüğünü yapan Ali Atay, oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Özdemir Erdoğan şarkılarıyla başlayıp Erkin Koray ile son bulan filmin şarkılarını dinlemek isterseniz Spotify’a yazmanız yeterli.
‘Cinayet Süsü’nü izlenmesi gereken filmler listesine ekleyip yazımızı sonlandırıyoruz. Atay’ın bir sonraki filmini ise heyecanla bekliyoruz.

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön