Elektronik Müziğin Nabzını Tutan Platformlar

Pandemiden dolayı kapanan eğlence mekanlarıyla birlikte eğlenceyi evlerimize, kişisel alanlarımıza taşımak zorunda kaldık. Eğlence hayatını evlerimize taşırken en çok uğradığımız YouTube kanallarını sizler için derledik!

HÖR Berlin 

HÖR Berlin, Berlin’in en gözde YouTube hesaplarından biri. Sosyal medyada, özellikle Tiktok ve Instagram’da, rave kültürünün göz ardı edilemeyecek duraklarından biri olan Berlin’de gerçekleşen partileri izlemek hem kıskandırıcı hem de göz kamaştırıcı. HÖR Berlin, neredeyse her gün paylaştığı DJ setleriyle bizi hem rave’in zamansız ve mekansız olduğuna inandırıyor hem de playlistlerimizi yeni DJ’lerle tanıştırıyor. HÖR Berlin’i takip etmek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. 

Tigerhead

Boiler Room

Boiler Room, Türkçeye “kazan dairesi” olarak çevrilebilir. Kendilerini kulüp kültürünü partiler, film ve video aracılığıyla ekranda ve irl’de daha geniş dünyaya bağlayan bir platform olarak tanıtan Boiler Room’da dünyanın en ünlü DJ’leri kendi setlerini heyecanlı bir kalabalığa dinletiyor. Boiler Room’un akıllara kazınan özelliğiyse katılımcıların DJ setinin arkasında durarak eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşaması. Boiler Room’un birbirinden eşsiz setlerini ve eventlerini kaçırmamak, 7/24 rave şansına erişmek isterseniz Boiler Room’un Youtube hesabında oldukça bol zaman geçireceksiniz gibi duruyor. 

Solomun

Beatport

Beatport, listemizdeki diğer platformlar gibi elektronik müzik paylaşımları yapan bir site. Elektronik müziğin nabzını tutan bir site olan Beatport, tıpkı Spotify’ın perşembe gecesi yaptığı gibi, yeni bir elektronik müzik release olduğunda bunu duyuran ilk platform olarak sektördeki önemini korumaya devam ediyor. Deborah De Luca, Nina Kraviz, Monolink ve Sama’ Abdulhadi gibi ünlü isimlerin DJ setlerini yayınlayan Beatport’un Youtube hesabından aynı zamanda yeni favoriniz olacak yeni DJ’ler ile de tanışabilirsiniz. 

Sama ‘Abdulhadi

Cercle

Eşsiz atmosferler eşliğinde müziği ve performansı bir adım öteye taşıyan Cercle, “Ana hedefimiz, elektronik müzik ve video prizması boyunca kültürel mirası ve simge yapılarını sergilemektir.” diyerek elektronik müzikle kültürel mirası birleştiriyor. Cercle’ı, daha öncesinde performans sergilemek için Türkiye’ye gelen Ben Böhmer’den de hatrlıyor olabilirsiniz.

Ben Böhmer

BE-AT.TV

BE-AT.TV, kulüp üyelerini ve elektronik müzik hayranlarını ünlü DJ’ler, mekanlar ve festivallerle birleştiren çevrimiçi küresel bir topluluk olarak karşımıza çıkıyor. Carl Cox’un 9 saatlik DJ seti maratonuyla akıllarımıza kazınan BE-AT.TV, 2017 Big Burn Istanbul zamanında Valentino Kanzyani, Nick Höppner, Ryan Elliot gibi isimlerin performanslarını canlı yayınlamıştı.

Carl Cox’un 9 saatlik maraton seti

Mixmag The Lab

The Lab, İngiltere merkezli elektronik müzik dergisi Mixmag’in haftalık olarak düzenlenen bir ofis buluşması serisi. Londra, New York, Los Angeles ve Sydney’de gerçekleşen bu müzik dolu buluşmalarla sevdiğimiz DJ’leri izleyip dinlemenin yanı sıra underground isimler keşfetme fırsatına da ulaşıyoruz. Şu ana kadar Alison Wonderland ve Mija gibi kadın DJ’lere de kendilerini göstermeleri açısından ilk şansı veren bir kanal olma özelliğini de taşıyor.

MIJA

Glitterbox

Glitterbox, İngiltere’nin house odaklı rakipsiz kayıt şirketi Defected Records’un haftalık radyo programı ve canlı DJ set performanslarını yayınladığı YouTube kanalı. 1970 ve 80’lerin altın disko kültürünü yaşatan tarzda partileriyle bilinen Glitterbox’ın, özellikle Ministry of Sound ve Printworks London’daki ışıl ışıl partilerini aklınızın bir kenarına yazmanızı öneriyoruz.

Purple Disco Machine

Radio Intense

Radio Intense, Kiev Ukrayna merkezli bir club projesi. “En iyi müziği en kaliteli video yayınıyla birleştirme“ motivasyonuyla çıktıkları yolda elektronik müzik dünyasının en farklı konseptlere ve cıvıl cıvıl rengarenk görsellere sahip yayınlarından birine sahip olmasıyla da amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Melodic house & techno tarzları ağırlıklı setleri dinlerken gözünüzü de videodan ayıramayacağınıza emin olabilirsiniz.

Xenia

Group Therapy with Above & Beyond

Ünlü DJ ikilisi Above & Beyond’un geçtiğimiz günlerde 468. bölümünü yayınladıkları ünlü radyo programı Group Therapy ile haftalık pozitif enerji ihtiyacımızı karşılayabiliyor ve kendimizi trance müziğin iyileştirici gücüne emanet edebiliyoruz. Anjunabeats Radio da ikilinin aynı ismi taşıyan plak şirketinin radyosu. Trance ve progressive house türlerinin ağırlıklı olduğu bu yayın Above and Beyond’un Youtube hesabından 7/24 yapılıyor.

Above & Beyond

A State of Trance

Trance müziğin tartışmasız 1 numaralı ismi Armin van Buuren’in 2001’den beri her perşembe günü dünyanın her yerindeki hayranlarına ulaştığı ünlü radyo programı, A State of Trance. Geçtiğimiz günlerde 1052. bölümü çıkan program, Hollanda’da gerçekleşirken Youtube’dan eşzamanlı olarak yayınlanıyor. Armin van Buuren’ın bu yayınlarda çalan şarkıları bir araya getirdiği derleme albümlerini de tüm müzik platformlarında bulabilirsiniz.

Armin van Buuren

Daha fazla canlı DJ seti için takip etmenizi önerdiğimiz radyo programları ve YouTube kanalları:

This Never Happened

Get Darker

Intercell

Aim to Head Release

Clublife by Tiesto

Martin Garrix Radioshow

MDL Beast

Defected Records

Clubbing TV

DnB Portal

İyi keşifler ve dinlemeler!

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön