Tanıdık Bir His: “Maziye Bakma Mevzu Derin” 

Eskişehir’in en ünlü konumlarından Odunpazarı Modern Müze, güncel sergisi “Maziye Bakma Mevzu Derin” ile hepimizin bir parçası olduğu, düşüncelerimizin arasında aktif rol oynayan olaylara parmak basıyor. Geçmişle günümüzü, kırsalla kentseli, fakirle zengini, cinsiyet rollerini ve tüm “öteki”leri kadrajına alan eserler hayatımızın içine olduğu gibi müzenin de her katında sergileniyor. Sergi adeta maziye baktırarak o günlerden günümüze gittikçe derinleşen yaralara parmak basıyor.

Sergideki eserler toplumun körleştiren tabularından yıllardır dengelemeye çalıştığımız toplumsal eşitsizliklere kadar birçok ciddi konuyu canlı renkler, zıtlıkların bir araya geldiği kolajlar, gerginliğin yüksek olduğu performans sanatları gibi çeşitli yöntemlerle ele alıyor. Sergi her ne kadar farklı perspektiflere sahip 31 sanatçının gözlerinden ve tarzlarından oluşsa da konular bir kargaşa içerisinde sunulmak yerine daha oyuncu ve ironik bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aslına bakarsak “tanıdıklık” sergideki en yakın hissettiren duygu oluyor: içeriğin tanıdıklığı, mizahın tanıdıklığı, hikayelerin tanıdıklığı, eserlerdeki materyallerin tanıdıklığı… Hatta serginin adı bile hepimizin aşina olduğu, denk gelindiğinde güldüren ya da insanın içinde bir noktaya dokunan yolların tanıdık yüzleri kamyon arkası yazılarından geliyor.

Ayrıca serginin içerikleri OMM’un binasından çıkarak Spotify üzerinden de sanatseverlere ilham oluyor. Sergi sanatçılarının günümüz kaosunda, toplumun çeşitli umutsuzlukları ve zorlukları arasından bir birey olarak var olmak üzerine konuştuğu “OMM Podcast: Maziye Bakma Mevzu Derin” müzenin Spotify hesabından dinleyicilerle buluşuyor.

Odunpazarı Modern Müze, 31 Mayıs 2022’ye kadar “Maziye Bakma Mevzu Derin” ile kapılarını sanatseverlere açıyor. 

Sergi hakkında ayrıntılı bilgi için: https://omm.art/tr/sergi/maziye-bakma-mevzu-derin

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön