2023 Wrapped: radyo boğaziçi

radyo boğaziçi olarak dolu dolu geçirdiğimiz 2023’e birlikte göz atalım. Keyifli okumalar!

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Battle of the DJs ile seneyi elektronik müzikle kapattık! Bu senenin  yetenekli finalistleri Alper Ayaz, Tuna Atlas, Yoze ve Can Uraz BODJs sahnesinde bizlerleydi. Jüri kadrosunda ise Alan Cutt, Evrim de Evrim, Mehmet Akar, Özbek, Procombo ve Uğur Project gibi tanınmış isimler yer aldı.

Etkinlik gününe geri dönecek olursak, 9 Haziran Cuma gününe Cihangir Yoga’nın enerji dolu Yoga atölyesiyle başladık. Ardından OverDaze Academy, yaptıkları DJing atölyesi ile katılımcılara DJliğin inceliklerini aktardı. Bu eğlenceli workshopun ardından finalistler sahneye çıkarak özgün performanslarını sergilediler. 16. BODJs’in kazananı efsane performansı ile Can Uraz oldu. Beklenen gece ise 15. BODJs şampiyonu RODEZ’in ve eski kulüp başkanımız Tuğrul Çelikel’in çaldığı setlerle hızlı bir başlangıç yaptı.

Uğur Project ve OZBEK’in bir araya geldiği b2b performansın ardından sahneye çıkan gecenin headliner’ı Andres Campo, unutulmaz bir deneyim sunarak Boğaziçi Üniversitesi’nin rave tarihine ismini altın harflerle yazdı. Atmosferin muhteşemliği ile dikkat çeken bu gece, müzik tutkunlarını Boğaziçi’nin eşsiz ritimleriyle buluşturarak unutulmaz anıların yazıldığı bir geceye dönüştü.

https://youtu.be/r_TqrZZIY00?si=NeuwD6AbdRBRp2oR

Bu sene 20. yılını kutlayan radyo boğaziçi Müzik Ödüllleri 14 Haziran’da BÜMED Üst Bahçe’de gerçekleştirildi. Kategorilerin ve adayların açıklanmasından itibaren başlayan o heyecanlı bekleyişin ardından Maybelline, Red Bull, Scorp, Creamco, Alpro gibi birçok markanın katılımıyla birlikte; 20. Müzik Ödülleri hem sanatçılarına hem de dinleyicilerine oldukça keyifli bir gün yaşattı.

Süheyl, Paptırcem ve Eftelya Yağcı’nın birbirinden renkli performanslarına şahitlik ettiğimiz bu özel günde değerli sanatçılarımız ve sanatseverler bizleri yalnız bırakmadılar.

Ödül alan sanatçılarımız, Sena Şener, Canozan, Mabel Matiz, Mert Demir, Deniz Taşar, Karsu, Maestro, Tolga Akyıldız, Toygar Işıklı, UZI, Adamlar, Motive, Eftalya Yağcı, Kerem Gell, Farazi, Melis Danişmend, Pelin Dilara Çolak arasından katılım sağlayan sanatçılarımız kürsüye çıkarak ödüllerini alıp konuşmalarını yaptılar veyahut UZI, Stefan Will gibi bize gönderdikleri videoları izlendi. Maalesef katılım sağlayamayan Ezhel ise radyo boğaziçinden Almanya’ya kadar süren bir yolculukla ödülünü üyemiz Nilsu’dan teslim aldı.

2023 Müzik Ödülleri, binlerce öğrenci ve ilgilinin oylarıyla birlikte objektif ve dinleyicilerin tam merkezinden bir geribildirim sağlamış oldu.

https://youtu.be/E4fmodBF9hY?si=0xxlKXx23Q0xU92v

Senenin başlangıç etkinliği olan Sınırsız Müzik Günleri, bu yıl da Güney Meydan’ı adeta bir müzik festivaline dönüştürdü! İki gün boyunca süren etkinliğimizin başlangıcını, 24. kez gerçekleştirdiğimiz Battle of the Bands yarışması ile yaptık. Türkiye’nin farklı yerlerinden yarışmaya katılan amatör müzik grupları etkinlikten birkaç hafta önce yaptıkları başvuru sonrasında juri üyelerimiz Melis Danişmend , Özgür Can Öney , Demet Karaduman , Deniz Kuzuoğlu , Hakan Tamar ve Kerem Kabadayı tarafından değerlendirildi. Juri puanlaması sonucu sahneye çıkmaya hak kazanan gruplar ‘Dip Toplam’, ‘Kayıtsız’, ‘Pruva’ ve ‘Yediyi Yedi Geçe’ oldu. 

Güney Kampüs’ün büyüleyici manzarası eşliğinde performanslarını sergileyen müzik grupları jürimiz tarafından yeniden değerlendirildi ve aralarından kazanan isim Ankara’dan yarışmaya gelen ‘Kayıtsız’ oldu. Kazanan açıklandıktan sonra ise geçen senenin Battle of the Bands kazananı ‘Freud’ sahnesini gerçekleştirdi. 

Akşamın karanlığının çökmesiyle birlikte Sedef Sebüktekin sahne aldı, okul öğrencileri meydanda coşku dolu anları doyasıya yaşadı. Ardından mikrofon Can Ozan’a geçti; duygusal ve eğlenceli bir karmaşa yaratarak şarkılarını eşsiz peformansıyla seslendirdi. Güneydeki kalabalık, büyülü bir atmosfer oluşturdu ve bu günü, enerji dolu sahnelerle noktaladık.

Elektronik müzik tutkunlarının heyecanla beklediği ikinci gün, radyo boğaziçi DJ’leri Rüzgarer Aydın ve Arda Usta’nın enerjisiyle başlattık. Ardından sırasıyla Kerem Gell, Gaia Eko ve Avangart Tabldot’un muhteşem performansları, Güney Meydan’da elektronik müzik rüzgarları estirdi.

Bu sene radyo boğaziçi olarak yeni dönemin başlamasıyla beraber geçtiğimiz senelerden farklı olarak -umarız üretkenliğimiz önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam eder- her hafta bir playlist oluşturup yayınlıyoruz. Bu playlistlerin içeriği bazen belirli janrlar, bazen belirli konseptler, bazen de yöresel etnik müzikler üzerine oluyor. Bu sayede de sadece belli janrlardaki müzikleri dinlemek yerine belki de daha önce hiç şans vermediğimiz çok farklı müzik türlerini keşfetmiş oluyoruz. Siz de bizimle keşfetmek ve daha birçok konseptte oluşturacağımız playlistlerimizden haberdar olmak için Spotify hesabımızı takip etmeyi unutmayın!

radyo boğaziçi on Spotify

Bu sene Parties on Air katkılarıyla birbirinden farklı konseptlerdeki partilerde bir araya geldik.

Dönemi “urbanized 2.0” ile kapattık. Hip Hop ve R&B’ye doyduğumuz bu gecede, Kastel’de radyo boğaziçi DJ’lerinin rüzgarı esti. Senenin ilk partisi olan “Bohemian Escape” 21 Eylül’de FIRIN’da gerçekleşti. Yeni ve yorucu bir döneme başlamadan önce radyo boğaziçi Dj’lerinin bohem içerikli parçalarıyla dans etmek harika bir deneyimdi. Halloween kutlaması için 26 Ekim’de Rouge’da buluştuk. Ağırlıklı olarak R&B ve  nostaljik disko parçalarıyla eğlendiğimiz,  birbirinden farklı kostümlerle renklenen unutulmaz bir geceydi. Yılın beklenen günü geldiğinde Boğaziçililer olarak Masquerade’de toplandık. Parties On Air sunumuyla 5 Aralık gecesi gerçekleşen Türkçe Pop partisinde çok özlediğimiz pop parçalarını seslendirerek eğlencenin tadını çıkardık.

Bu sene Parties on Air partilerinde bizlerle olan herkese teşekkür ediyor ve sonraki partilerimizde buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Bu yıl içinde radyo boğaziçi bünyesindeki bir diğer yenilik de Universal Müzik Türkiye ile işbirliği içinde birlikte gerçekleştirdiğimiz eşsiz röportajlardı! LvbelC5, Yasir Miy, Gece yolcuları, Kendimden Hallice&Kayra Kayan, Bahar Sönmez&Anıl Durmuş, Melis Karaduman, Polen, Can Kazaz&Simge Pınar, Aleyna Kalaycıoğlu, Kardelen&GOKO!, Cansu Esin, Ozan Çınar bizlere serimiz boyunca eşlik eden birbirinden değerli isimlerdi. Sanatçılar hakkında merak edilenler, neler dinledikleri, müzik endüstrisi hakkında görüşleri ve kariyer yolculuklarına nasıl başladıkları gibi merak uyandıran sorular videocast serimizde bir bir cevaba ulaştı. Hem sanatçıları daha yakından tanıyacağınız hem de 2023 yılına bir de onların gözünden bakabileceğiniz videocast serimiz radyo boğaziçi Youtube hesabında her Pazartesi yayınlanıyor olacak keyifli izlemeler dileriz!

https://www.youtube.com/@radyoboun

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön