Zorlu PSM’de MIX Festival 2018 – İkinci Gün

Can Özbilek’in yazısıdır.

Mix Festival heyecanına ikinci gününde Aurora ile devam ettik. Dinlemeye gelenler, genel olarak fazla sayıdaydı fakat nihayetinde Aurora’yı düşününce daha da büyük bir kalabalık beklenebilirdi. Konserde tavırları nasıldı, ufak bir analizini yapalım. Şöyle ki, şarkıya başlamasının ardından dinleyicilerden birine bir şey olduğu endişesiyle şarkı söylemeye ara verip kalabalıklar arasındaki bir gruba odaklanışı performans sırasında dinleyicilerle bir bütün oluşturduğunu harika özetliyordu. Her şarkıdan sonra, ne söyleyeceğini düşünürken dinleyicileriyle çok hoş ve tatlı sohbet içinde bulunan Aurora, sempatik tavırlarıyla gecenin harika devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Aurora’nın ardından birçok etkinlikte takip ettiğimiz efsane grup Baba Zula ile enerjimizi yükselttik. Daha önce birçok festivalde şahit olduğum performanslarının bu defa ötesinde bir enerji karşıladı beni Studio’da. Studio’nun sanatçılarla iletişimi yüksek mimarisi ve akustiği sanki dansımı onlarla sahnede birlikte ediyormuşum hissini yaşattı.

Harcadığımız bu enerjiyi biraz toplayabilmek için Ana Sahne’ye dönerek Tender’ın electropop ritimlerine kendimizi bıraktık. Ocak 2019’da yayınlayacakları yeni albümlerinden de birkaç parçalarını çalarak bize jest yapmayı ihmal etmediler.

Saatler ilerledikçe topladığımız enerjiyi bir patlamaya dışarı çıkartan ilk isim Hey! Douglas ekibi oldu. VeYasin’in yıllardır geliştirerek ilerleyen projesi bizi çılgınca dans ettirdi. Ekip sahnedeyken Studio adeta tıklım tıklımdı. Nostaljik parçalara modern düzenlemeler yapan Hey! Douglas ekibinin her bir üyesinin solo performansları ise dinlemeye gelen herkesten hak ettiği alkışı almayı başardı.

Yükselen enerjimiz yine Türkçe parçalara harika ritimlerle yeniden can veren Barış K ile doruğa ulaştı. Geçmişte gözümüzden kaçan ne kadar detay varsa her birini bizlere hatırlatan Barış K, Mix Festival’in Studio line-up’ı için harika bir kapanış hazırlamıştı.

Barış K’nın ardından festivalin son performansı için tekrar Ana Sahne’ye geçtiğimizde bizi modern R&B ve Hip Hop groove’ları karşıladı. Açık konuşmak gerekirse iki günün yorgunluğuyla o kadar dans edeceğimizi sanmazken göğsümüzde bile hissedilen güçlü basslar bizi yeniden dans pistinin ortasına çekti. Hep birlikte eşlik ettiğimiz popüler parçalarla birlikte kendimizi kaybedercesine dans ederken, sahneye adeta bize ders verircesine şov hazırlayan dans ekibi çıktı. Müziği hisseden hareketleriyle ve aralarındaki uyumla herkesi kendilerine hayran bırakan ekip, festival için akıllara kazınan bir kapanış yapmış oldular.

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön