HVOB Live (Clubset) – Klein Phönix Istanbul

Anna Müller ve Paul Wallner tarafından 2012 yılında Viyana’da kurulan, elektronik müzik piyasasında deneyselliği ile dikkat çeken elektronik ikilisi HVOB; Flexanima’nın katkılarıyla Klein Phönix’te gerçekleşen etkinlikte İstanbul sahnesinde dinleyicilerle buluştu. Bundan önce 2017 yılında Sonar İstanbul’da ve 2019 yılında Zorlu PSM’de sahne alan ikili, biz dinleyenlere yine unutulmaz bir gece yaşattı.

8 Ağustos Pazar günü yapılan etkinlikte HVOB öncesinde ve sonrasında Mertkan Akd & Enes Gul ve Hemi dinleyicileri sürekli canlı tutarak gecenin doğru bir tempoda ilerlemesini sağladı. Biz de radyo boğaziçi olarak bu deneyime ortak olduk ve kendimizi Klein Phönix’in özel atmosferinde gecenin ruhuna karışırken bulduk.

Çoğu kulüp, festival ve ortalama elektronik müzik dinleyicisinin alışık olmadığı şekilde yaptığı deneylerle bilinen HVOB, performansıyla bizi müziğin sınırlarını keşfe çıkardı. Canlı dinlendiğinde Anna Müller’in doğru anlarda dinleyiciyle buluşan vokalinin yanında, birlikte tercih ettikleri setlerdeki doğru zamanlamalar ve altyapılardaki yoğunluk sayesinde, ikili gece boyu görsel-işitsel bir şölen sundu. HVOB’un sahnede olmadığı anlarda ise Mertkan Akd & Enes Gul ve Hemi tam anlamıyla herkesi anda tutarak enerjinin düşmemesini sağladı.

Etkinliğin bu denli sorunsuz ve doğru tempoda ilerlemesinde Klein Phönix’in bu organizasyona çok uygun bir mekan olması da büyük bir etkendi. Klein Phönix, şehrin merkezinde özgürce eğlenmeye fırsat tanıyan genişlikte bir mekan, bunun yanında içerde oldukça iyi bir kitle sağlanmış. Kalabalığın iki tarafından da hızlı bir hizmet veren barları ve ses sistemlerinin ayırt edici düzeydeki kalitesiyle önümüzdeki etkinliklerde de birçoğumuz için öncelikli bir tercih olacaktır. Ulaşım açısından da metro hattına yakınlığı Klein Phönix adına büyük bir artı.
Özellikle pandeminin ardından hayatımıza yerleşen alışkanlıklar sonrasında havadar, ferah alanlar bu tarz etkinlikleri daha cezbedici kılıyor.

Eğlenmeye ve eğlenceye olan özlemimizi gidermeye çalıştığımız bir dönemde Flexanima’nın katkılarıyla böyle bir etkinlik düzenledikleri için Klein Phönix’e teşekkür ediyor, bir sonraki etkinliklerde de birlikte olmayı diliyoruz.

Yazı oluşturuldu 5

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön