NTO, Klein Phönix’teydi!

Doğa Biçer’in yazısıdır.

Birbirinden farklı genre ve dönemlerin rüzgarını kendi müziğinde nazikçe estiren Fransız müzisyen NTO, 28 Ekim gecesi Flexanima’nın sunumuyla Klein Phönix sahnesindeydi. Geçtiğimiz yıllarda da Türkiye’de sahne almış olan müzisyen, buradaki kitlesinden yine yoğun ilgi gördü. Saat 18.00’da başlayan etkinlikte önce Aras Ofluoğlu, Mertkan Akd ve Koray T sahne aldı. Daha sonra NTO’nun eşsiz performansıyla eğlenmeye devam ettik.

‘’Hayatın anlaşılmaz bir boyutu var ve bu boyutu müzikle doldurmam gerekiyor’’

 Bence o anlayamayıp zaman zaman içinde kaybolduğumuz boyut, NTO’nun yarattığı soft melodilerin etkisiyle yerini pozitif hislere ve anlamlandırma motivasyonuna bırakıyor. Elektronik müziğin insani tarafını seven müzisyen belki de bu yüzden hislere dokunmayı başarıyor. Ayrıca farklı enstrümanları minimalist bir yaklaşımla müziğine dahil ederek hem dinleyiciyi elektronik müzikten uzaklaştırmıyor hem de organik bir ürün sunuyor.

Katılımcıların müzikle olan etkileşiminin maksimum olması ve odak noktalarının müzik olması bir etkinliği kaliteli kılan faktörlerden. 28 Ekim gecesi Klein Phönix’de dinleyicilerin müzikle arasındaki kontak neredeyse kesintisizdi. NTO’ya olan yoğun ilgi mekanı doldurmasının yanında herkesin birbiriyle uyum içinde vakit geçirmesini sağladı. Sanatçının da Ekim ayındaki Türkiye performanslarıyla ilgili attığı  Instagram postundaki güzel sözleri ve aynı duyguları paylaşıyor olması bizim için oldukça mutluluk verici.

Vazgeçilmezimiz olan eğlence sektörünün ülkemizde belli başlı sebeplerden dolayı ayakta kalması bu kadar zorlaşmışken, sahip olduğu güzel kitle ve ev sahipliği yaptığı eşsiz performanslar için Klein ailesine teşekkür ediyoruz!

Yazı oluşturuldu 4

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön