Burçlara Göre Müzik Janraları

Fatma Arslan’ın yazısıdır.

Son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle popülerliği gittikçe artan astroloji, zodyakta bulunan 12 burçla hayatımızın temalarını eğlenceli bir şekilde açıklıyor. Biz de bu yazımızda müzik sektörüyle astrolojiyi birleştirip her burca bir müzik janrası atadık. Keyifli okumalar!

Koç Burcu – ­­Punk

Zodyağın ilk burcu olan ve Mars tarafından yönetilen koç burçları; yaşamaya olan tutkuları, her zaman yüksek olan enerjileri ve dik başlılıklarıyla tanınırlar. İlk burç oldukları için yaşam onlarla başlar ve zodyağa öncülük ettikleri gibi kendi hayatlarında da liderlik yönü güçlü olan insanlar olurlar. Mars tarafından yönetildiği için ise maskülen yönü yüksek, ani parlamalara meyilli ve başarma hırsı olan insanlardır. Çevrenizde bir koç burcu varsa dobralığına ve öfkesine birçok kez şahit olmuş olabilirsiniz. Koç burçları için önemli olan estetik ve uyum değil, doğru olanın yanında olmak ve kendi hayatını özgürce yaşayabilmektir.

Bu özellikleriyle Koç burcunu en iyi yansıtan müzik türü Punk’tır. Estetik kaygıdan uzak ve nesillerdir isyanı ve öfkeyi sembolize eden punk, aynı zamanda büyük bir alt kültüre de öncülük etmiştir. Koç burçlarının saf ve yüksek enerjisini, aykırılığını ve isyanını iyi bir şekilde yansıtır.

Şarkı önerisi: Sex Pistols – Submission

Boğa Burcu – Indie Pop

Venüs tarafından yönetilen ve mitolojide de Afrodit tarafından sembolize edilen Boğa burçlarını en iyi anlatacak kelimeler zevk ve huzurdur. Konfor alanları onlar için çok önemlidir ve en kaotik anlarda bile kendilerine bir konfor alanı yaratabilirler. Huzurlarının bozulmaması, yarattıkları alanda zevk aldıkları şeylerle uğraşmak onlar için çok önemlidir ve bu yüzden onları harekete geçirmek oldukça zor olabilir.

Bu özellikleriyle Boğa burcunu en iyi yansıtan müzik türü Indie Pop olabilir. Huzurlu ve sakin ritimler, uyumlu şarkı sözleri ve doğal olarak verdiği estetik duygusuyla Boğa burcunun güvenilir ve huzur dolu enerjisini temsil eder.

Şarkı önerisi: Yellow Days – A Little While

İkizler Burcu – Rap

Merkür tarafından yönetilen İkizler burcu, bitmek tükenmek bilmeyen fikirleri, parlak zekaları ve iletişime olan aşklarıyla tanınırlar. Bir ikizler burcundan her gün yeni bir şey öğrenebilirsiniz ve onları susturmayı denemek onlarla iletişimde yapabileceğiniz en büyük hatadır. Sürekli yeni fikirler üreten, farklı olana ve yeniye oldukça açık ve meraklı bir zihinleri vardır. Karakter arketipi olarak Peter Pan’e oldukça benzerler, Varolmayan Ülke’de sonsuza kadar çocuklardır. İlerleyen yaşlarda bile genç kalabilen bir enerjileri vardır ve bu enerjiyi en iyi sözlü şekilde ifade ederler.

Bu özellikleriyle İkizler burcunu en iyi yansıtan müzik türü Rap’tir. Janra olarak ortaya çıkmasının üzerinden yıllar geçmiş olsa bile her zaman yeni formlar alıp asla eskimeyen Rap, aynı İkizler burcu insanın sonsuz ilgi alanlarının olması gibi toplum sorunlarından aşk acısına kadar her konuda var olabilir. Rap için doğru şarkı sözleriyle kendini ifade etmenin önemi de ikizler burcunun muazzam iletişim yeteneğinin bir yansımasıdır.

Şarkı önerisi: Kanye West – Good Morning

Yengeç Burcu – Folk

Ay tarafından yönetilen ve astrolojide Anne arketipi tarafından sembolize edilen Yengeç burcu, zodyakta ailesine ve vatanına en bağlı olan burç olarak bilinir. Yengeç burçları için geldikleri yer ve insanlarla kurduğu duygusal bağ çok önemlidir, sevdikleri ve bağ kurdukları her şey konusunda oldukça korumacılardır. Vefalı ve affedici olmak onların karakterinin büyük bir parçasıdır çünkü bir insanla gerçekten bağ kurabildiklerinde o kişiyi olduğu gibi kabul eder ve her haliyle severler. Melankoliye ve geçmişe özleme yatkınlıklarından dolayı da geçmiş deneyimlerini romantize ederler.

Bu özellikleriyle Yengeç burcunu en iyi ifade eden müzik türü Folk’tur. Genel olarak aileye ve vatana olan sevgiyi ve özlemi ifade eden parçalardan oluşan folk müzik, yumuşak ve dinlendirici ritmiyle de yengeç burçlarının naif tabiatına oldukça uyar.

Şarkı önerisi: Jackson C. Frank – Blues Run the Game

Honorable Mention: Sezen Aksu şarkıları

Aslan Burcu – Pop

Güneş tarafından yönetilen Aslan burçları, tıpkı bir güneş gibi parlamak için bu dünyaya gelmişlerdir. Spot ışıklarını ve ilgiyi çok severler ve sahip oldukları parıldayan auralarıyla ilgiyi ve spot ışıklarını elde etmekte hiç zorlanmazlar. İnsanların kalbinin nasıl kazanılacağını çok iyi bilirler ve bundan dolayı da çok iyi liderlik ederler. Genelde popüler ve sevilen insanlar olurlar, orijinal olmasalar bile yüksek enerjileriyle insanları kendilerine çekebilirler. Cesur, iddialı ve baskın karakterlerdir ve sevmeyenleri bile onların güçlü duruşundan etkilenir.

Bu özellikleriyle Aslan burcunu en iyi yansıtan müzik türü Pop’tur. Sevmeyeninin bile bir şekilde diline takılan, her zaman en fazla dinlenen ve insanların en çok dikkatini çeken müzik türü olan Pop, aynı Aslan burçları gibi kalitesinden ve orijinalliğinden bağımsız olarak her zaman insanların kalbinde yer edebilen ve bulunduğu çağa öncülük edebilen bir müzik türü olmuştur.

Şarkı önerisi: Lady Gaga – Just Dance

Başak Burcu Progressive Rock

Merkür tarafından yönetilen Başak burçları, keskin zekaları ve mükemmelliğe olan takıntılarıyla bilinirler. Başak hizmet temasında olan bir burç olduğu için pratiklik, rutin ve kusursuzluk onlar için çok önemlidir. Başakların temel iç güdüsü insanlara faydalı olmaktır ve bunun için her zaman en doğruyu en güzel şekilde yapabilme takıntıları vardır. Ayrıntıları hızlıca fark edebilen ve değer veren, kusursuzluk arzularından dolayı zor beğenen ve keskin zekalarıyla yaratıcı fikirler üretebilen bir burçtur.

Bu özellikleriyle Başak burcunu en iyi yansıtan müzik türü Progressive Rock’tır. Progressive Rock, Rock müzik çatısı altında müzikal olarak en kusursuzun yapılmaya çalışıldığı, dinledikçe yeni ayrıntılar fark edilebilen ve aynı Başak burcu insanında olduğu gibi sevenine hayranlık uyandıran bir müzik türüdür.

Şarkı önerisi: Pink Floyd – Time

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön