2023’e Hızlı Girenler

Yağmur Akkaya’nın yazısıdır.

Yılın ilk çeyreğini geride bırakmışken yeni albümler raflarda ve çağımızın hızla popülerleşen müzik platformlarında yerini almış oldu. Bu albümlerden en çok ses getirenleri ve bu yılın yerinde duramayanlarını sizlerle şöyle bir inceleyelim. 

Yeni Kızıl Queen: Ice Spice!

Albüm: Ice Spice – Like..?

Bronx’tan yarışmamıza katılan Ice Spice (Isis Gaston), eski bir underground rapçi ve Dominikli bir annenin beş çocuğundan en büyüğü. Sadece ailenin değil, listelerin de en büyüğü olmayı kafaya koymuş olacak ki, Lil Tjay’in eşlik ettiği “Gangsta Booşarkısı ile US Billboard Hot 100 listesine ilk girişini yaptı. Parlamasında Drake’in, hanım kızımızın şarkısını (Munch (Feelin’ U) Sound 42’de çalmasının mı yoksa şarkının TikTok’ta viral olmasının mı etkisi daha büyük bilemiyoruz.

Hem Holy Hem Horny: Sam Smith

Albüm: Sam Smith – Gloria 

Hepimizin Tanrı vergisi vokallerine aşina olduğu ve başarısını dört Grammy ödülü ile taçlandırmış olan Sam Smith geliyor! Ama o nasıl gelmektir… Bir yerde “Love Me More” ile hepimizin içindeki yaralara merhem olup  “No God” ile uzun gecelere eşlik ederken, bir yerde ise Kim Petras eşliğinde “Unholy” ile aklımızı çeliyor! Unholy şarkısını artık duymayan kalmamıştır. Geçen yıl tekli olarak yayınlandığında önce TikTok’ta, sonra da Instagram’da thirst traplerden yemek tariflerine kadar her yerde karşımıza çıktı ve nihayetinde de Billboard 200’de birinci sırayı kaptı. 

İtalya’nın Ateşli Grubu: Måneskin

Albüm: Måneskin – Rush!

Çoğumuzun 2021 Eurovision yarışmasının kazananı olarak tanıdığı Måneskin bu yıl da dur durak bilmiyor. İtalyan babaannelerde kalp krizi yaratan tarzları, izleyeni kitleyen sahne performansları ve çarpıcı klipleriyle sosyal medyada hep gündemde kalabilmeyi başarıyorlar. Geçtiğimiz yıl patlattıkları “MAMMAMIA” teklisi ile fanlarında yeni bir albüm beklentisi yaratmışlardı. Dinleyicilerinin beklentilerini boşa çıkarmayan “RUSH!” albümü ile grup yine listelerdeki tahtına oturdu. 

Yeni Yıl Yeni Bir Yaklaşım: Mac DeMarco

Albüm: Mac DeMarco – Five Easy Hot Dogs

“Salad Days” albümü ile tüm Indie/LoFi çalma listelerinde yer edinen Mac DeMarco 2019’daki “Here Comes The Cowboy” ile iyice görünürlük kazanmıştı. Bu sene çıkardığı albümü “Five Easy Hot Dogs” ise 14 parçalık enstrümantal bir albüm. Mac, bu albümü bir araba yolculuğunda gün gün yazmış, şarkılara da yazıldıkları şehirlerin isimlerini vermiş. Albüm gerçekten insanı dinginleştiren uzun bir araba yolculuğu etkisi yaratıyor. 

Yeni Yıla Yazdan Giren Miley Cyrus

Albüm: Miley Cyrus – Endless Summer Vacation

Çocukluğumuzun Hannah Montana’sı, çalkantılı boşanma sürecinden sonra çıkardığı “Flowers” ile tüm ilgileri üzerine çekmişti. Yeni albümüyle ise bize bir kez daha “Tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım.” diyor. Ya da kendi deyimiyle “…I can buy myself flowers/ Write my name in the sand/ Talk to myself for hours…”. Seneye hızlı giren Cyrus yaz gelene kadar listelerde parlamaya devam edecek gibi duruyor, bu yaz beach clublarda sürekli duyacağımız şarkılardan biri belli oldu diyebiliriz. 

Virtual Müzik Denince Akla Gelen İlk İsim: Gorillaz

Albüm: Gorillaz – Cracker Island

Dünyanın en iyi dijital olayı etiketini koruyan Gorillaz, geçen yaz çıkardığı “New Gold (feat. Tame Impala and Bootie Brown)” ile yeni bir albümün müjdesini vermişti. Yine birbirinden yetenekli isimlerin buluştuğu albüm tabiri caizse zero skips olmuş. Şarkılar arasında yolculuk yaparken adeta zihnimi tatile çıkardığımı hissettim. 

Tavşanın yılı 2023’e, müzik dünyasının önde gelen isimleri güçlü başladı, biz de gözümüze çarpan albümleri sizler için derledik. Bakalım yılın geri kalanı neler çıkaracak karşımıza. 

Yazı oluşturuldu 115

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön